شاید برای شما هم پیش بیاید که هنگام خرید گوشی موبایل نتوانید میان کیفیت پرچمداران قدیمی و یا به روز بودن میان‌رده‌های فعلی انتخابی داشته باشید و سردرگم شوید. برای رفع این ابهام نیاز است که مشخصات کامل، میان این دو دسته را در نظر بگیرید، آنها را بررسی نمایید و با توجه به قیمت روز گوشی تصمیم نهایی خود را اخذ کنید. خرید گوشی همیشه در کنار لذت و حس خوشایند می تواند چالش‌ برانگیز باشد، خصوصا با توجه به تنوع گوشی‌های امروزه بازار این امر پیچیده‌تر نیز می‌شود. اما نگران نباشید شما می‌توانید با مطالعه دقیق این مقاله به راحتی در انتها تصمیم هوشمندانه ای بگیرید. این نکته را در فراموش نکنید که، پرچمدار قدیمی تهیه کنید و یا یک میان رده جدید، کاملا بستگی به نیاز‌ها و خواسته های شما از گوشی موبایلتان خواهد داشت. در این مقاله به بررسی تفاوت میان پردازنده، دوربین، باتری، صفحه نمایش و نرم‌افزار وکیفیت ساخت میان پرچمداران و میان‌رده‌ها پرداخته شده است.


تفاوت پردازنده در پرچمداران قدیم و میان رده های جدید

باور اکثریت کاربران مبنی بر این است که کیفیت پردازنده‌های پرچمدار قدیمی بهتر از میان‌رده‌های جدید است. شاید در بیشتر موارد این نکته درست باشد اما قاعدتا همیشگی نیست و کاملا به نوع گوشی بررسی دارد. همچنین، نمی‌توان منکر این مسئله باشیم که چیپست میان‌رده‌های جدید نسخه‌های به روزتر و پیشرفته‌تری هستند. همین امر موجب مصرف پایین‌تر باتری و افزایش عملکرد پردازنده می‌شود. در هنگام انتخاب میان پرچمداران قدیمی و میان‌رده‌های جدید به نوع پردازنده آن و امتیاز AnTuTu آن دقت کنید. این عمل به شما در انتخاب بهتر کمک می‌کنند. به طور مثال پردازنده تعبیه شده در گوشی S23 به عنوان یک پرچمدار قدیمی مدل Qualcomm SM8550-AC  اسنپ دراگون 8 نسل 2 با امتیاز 1.456.671 و پردازنده میان رده جدید گوشی A55 اگزینوس 1480 با امتیاز 713.393 می باشد. با بررسی این اعداد و ارقام متوجه می شویم که موبایل S23 حتی به عنوان یک پرچمدار قدیمی چیپست قدرتمند‌تری دارد.

عملکرد قوی‌تر در دوربین؛ پرچمداران قدیمی یا میان رده های جدید

اگر از گوشی موبایل خود در بخش دوربین انتظارات زیادی دارید قطعا پرچمداران قدیمی گزینه بهتری برای شما هستند. کمپانی‌ها بزرگ همیشه به دلیل رقابت بالا، در پرچمداران خود بهترین و جدیدترین تکنولوژی‌ها را استفاده می‌کنند. این تکنولوژی‌ها حتی با گذشت 1 یا حتی 2 سال همچنان با کیفیت‌تر از میان‌رده‌های جدید هستند. دوربین پرچمداران به دلیل داشتن سنسورهای قویتر و اندازه بزرگتر، لرزشگیر(OIS) و قابلیت فوکوس خودکار قطعا قدرتمند تر عمل می‌کنند. میان‌رده‌ها جدید نیز از کیفیت بسیار خوبی برخوردار هستند، اما تفاوت آنها با پرچمداران چشمگیر است. سیستم دوربینی گوشی موبایل اس 23 شامل سنسور 50 مگاپیکسلی واید 24 میلیمتری (f/1.8)، سنسور 10 مگاپیکسلی 70 میلیمتری تله فوتو (f/2.4) و یک سنسور 12 مگاپیکسلی 13 میلیمتری اولتراواید(f/2.2) می باشد که توانایی ثبت تصاویر و ویدئوهایی با کنتراست بالا و رزولوشن فوق العاده دارند. در مقابل گلکسی A55 شامل سنسور 50 مگاپیکسلی واید (f/1.8)، سنسور 12 مگاپیکسلی تله فوتو (f/2.2) و یک سنسور 5 مگاپیکسلی ماکرو (f/2.4) می‌باشد که در بین میان‌رده‌ها به شدت دوربین خوبی به شمار می‌رود، اما ما در حال بررسی و مقایسه آن با یک پرچمدار قوی هستیم.

گوشی پرچمدار

صفحه نمایش پرچمداران قدیمی یا میان رده های جدید

صفحه نمایش از ویژگی‌هایی است که نیازی به مقایسه ندارد. مشخصا نمایشگر پرچمداران هرچند قدیمی از میان‌رده‌ها بهتر هستند. شاید شما دو گوشی موبایلی پیدا کنید که از نظر رزولوشن و یا تعداد پیکسل تقریبا در یک سطح باشند اما قطعا در میزان روشنایی باهم متفاوت‌اند. این ویژگی تاثیر مستقیمی در عملکرد صفحه نمایش در زیر نور مستقیم آفتاب دارد. روشنایی گوشی‌های پرچمدار بیش از 1500 نیت است در حالی که این مقدار در میان‌رده‌ها نهایت تا 1200 نیت می‌رسد. همچنان با مثال اس 23 و A55 مقایسه را ادامه می‌دهیم. صفحه نمایش گوشی سامسونگ مدل S23 از نوع Dynamic AMOLED 2X با نرخ به روز رسانی 120 هرتز و روشنایی 1200 نیت است که Peak آن نهایت 1750 نیت را می‌تواند داشته باشد. اما گلکسی A55 به عنوان بهترین گوشی سامسونگ در سری مدل‌های A تنها می‌تواند 1000 نیت روشنایی از خود نشان دهد. البته طبق تست‌های انجام شده این مقدار تا 1010 نیت هم می‌تواند بالا رود.

گوشی میان رده

نرم افزار و گارانتی در پرچمداران قدیم و میان رده های جدید

درست است که تا به اینجا پرچمداران در زمینه پردازنده، دوربین و صفحه نمایش جنگ را از میان‌رده‌ها برده‌اند اما میان‌رده‌ها هم حرفی برای گفتن در این میدان دارند. سیاست کمپانی‌ها به صورتی است که تا 3 الی 4 سال پس از عرضه گوشی موبایل به بازار، قابلیت به روزرسانی در آن‌ها فعال است. قاعدتا با توجه به این ویژگی هرچقدر شما گوشی جدیدتری تهیه نمایید از سیستم عامل به روزتر، پشتیبانی قویتر و طولانی‌تری برخوردار می‌شوید. درست است که برندها ابتدا سیستم عامل را برای گوشی‌های پرچمدار جدید یا قدیمشان ارائه می‌دهند و سپس به میان‌رده‌ها عرضه می‌شود اما انقدر این اختلاف زمانی کوتاه است که ارزش چندین میلیون هزینه بیشتر را ندارد.

گارانتی و تعمیرات گوشی موبایل نیز از این قاعده مستثنی نیست. گوشی‌های میان‌رده جدیدتر به دلیل انتشار تعداد زیاد، قطعات بیشتری هم برای تعمیر دارند. شما می‌توانید در صورت خرابی و اختلال در عملکرد موبایل خود به راحتی با مراجعه به تعمیرکار مجاز و متخصص، مشکل را برطرف کرده و دستگاه خود را به حالت اولیه بازگردانید. همچنین، پرچمداران به علت استفاده از قطعات با کیفیت‌تر و مرغوب‌تر هزینه بالاتری برای تعمیر دارند و با توجه به قدیمی‌تر بودن این مدل‌ها، شاید دیگر زیاد ارزش تعمیر نداشته باشد.

تفاوت باتری و شارژ در پرچمداران قدیم و میان رده های جدید

بخش باتری از دیگر امتیاز‌های میان‌رده‌های حال حاضر به شمار می‌رود. معماری باتری‌ها در چندین سال اخیر به لیتیوم یون تغییر پیدا کرده است که باعث عملکرد مناسب‌تر در شارژدهی و افزایش ظرفیت می‌شود. البته این نکته را نباید فراموش کنیم که طول عمر مفید این باتری‌ها تنها چند سال است پس با خرید یک پرچمدار قدیمی عملا باتری را تهیه نموده اید که به زودی نیاز به تعویض دارد و باعث ایجاد هزینه بیشتر می‌شود. باتری استفاده شده در سامسونگ گلکسی A55 با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت است در حالی که باتری S23 تنها 3900 میلی آمپر ساعت می‌باشد. همچنین، میان‌رده‌های کنونی شارژر‌هایی با توان بالا را برای خود در نظر گرفته‌اند. به طور مثال کمپانی شیائومی، در گوشی موبایل میان‌رده خود یعنی Redmi Note 13 Pro Plus شارژر 120 واتی قرار داده است که می‌تواند باتری 5000 میلی آمپر ساعتی در مدت 30 دقیقه شارژ نماید.

باتری گلکسی A55

اصالت در ساخت و تجربه ای بی نظیر

به طورکلی گوشی‌های پرچمدار از ترکیب شیشه و فلز آلومینیومی برای طراحی خود استفاده می‌کنند. استفاده از این متریال تجربه‌ای لوکس و حس جذابی را به کاربر هدیه می‌دهد. گوشی‌های میان رده دارای فریم پلاستیکی هستند اما پشت آن‌ها در مدل های مختلف می‌تواند از شیشه و یا پلاستیک باشد. درست است که استفاده از پلاستیک ممکن است کمی از حس لوکس بودن موبایل بکاهد اما در برابر ضربه، پلاستیک تا حدودی مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهد. اگر جنس بدنه یکی از ملاک‌های انتخاب گوشی موبایل برای شما نیست، میان‌رده ها به دلیل ارزان‌تر بودن می‌توانند گزینه بهتری باشند.

سخن پایانی

تا چندین سال پیش شاید مطرح کردن این سوال که میان‌رده جدید بخریم یا پرچمدار قدیم، سوال مسخره‌ای به نظر می‌آمد اما در دنیای امروزی که رقابت فوق‌العاده شدیدی در بازار جریان دارد و میان‌ردها به صورت روزانه در حال پیشرفت و تکامل هستند این پرسش به یکی از چالش‌های بزرگ تبدیل شده است. در مقاله تلاش شده است که ابهامات شما با بررسی دقیق نکات مهم بین پرچمداران قدیم و میان‌رده‌های جدید از بین رود و بتوانید انتخاب درستی را داشته باشید. پرچمداران قدیمی در کنار کیفیت ساخت بالا، پردازنده قوی و هزاران تا ویژگی مثبت دیگر معایبی نیز دارند. در عین حال میان‌رده‌ها با قیمت اقتصادی، کیفیت مطلوبی را ارائه می‌دهند. در نهایت شما باید با توجه به اهدافتان و بودجه اختصاص داده شده، گوشی موبایل را انتخاب کنید. همچنین، می‌توانید برای مشاهده قیمت گوشی از محصولات ما دیدن فرمایید.